Olen hillitty ja melko varautunut, täysin rationaalisesti ajatteleva nuori miehenalku. Kuitenkin elämääni varjostavat sisälläni asuvat demonit, jotka saavat minut tekemään anteeksiantamattomia asioita, kuten nauttimaan Ylöjärvellä asumisesta tai lukemaan 200-sivuisen teoksen nykyajan maskuliinisuudesta, jossa miehiä verrataan bonoboihin.  

Tutustuakseni näihin demoneihin paremmin anoin hiljattain vapaata koulusta ja vietin kolme viikkoa Etelä-Karpaattien vuoristomaisemissa itsetutkiskelun ja sielun puhdistamisen merkeissä. Ohuen vuoristoilman täyttäessä keuhkoni puhuin heille vähintään kolmella eri kielellä tuntien jokaisen demonin läsnäolon vahvasti sielussani. Silmäkuoppani syttyivät tuleen ja kaikki syvälle sisimpääni patoutuneet ajatukset ryöppysivät suustani ulos loppumattomana tavujen virtana.  

No jaa, totta puhuakseni olen jo tottunut yhteiseloon heidän kanssaan. Pystyn elämään elämääni lähes normaalisti, mitä nyt välillä joku demoni puhuu kauttani ja myöntää rakastavansa palavasti Topi Sorsakoskea tai omistavansa ilman rakennuslupia rakennetun kuuman mäntysaunan. Suosikkini on ehdottomasti Blenderbub -niminen räyhänhenki, joka sai minut vuonna 2018 ottamaan yli kuusikymmentä valokuvaa tekemästäni rumasta marjapirtelöstä. Hän saisi näyttäytyä useamminkin, mukava kaveri…  

Yleensä näistä demoneista valtaan pääsee kuitenkin kaikista katalin, julmin ja iljettävin hirviö, joka saa minut pakkomielteisesti rakastumaan pitkähiuksisiin keski-ikäisiin miehiin. Kyseisen demonin vallassa teen rikoksia, joita en kykene täällä edes myöntämään, sillä minulla on sentään vielä jossain määrin itsekunnioitusta.  

Tässä kohtaa herää enää lähinnä kysymys siitä, kuinka psyykeeni voi tämän paholaisjoukon keskellä? Mielenterveydellinen tilani on ehkä verrattavissa leikkikentän huteraan kiikkulautaan, josta on mahdollisuus saada parhaassa tapauksessa aivotärähdys ja sähköiskuja. Voin silti kerrassaan mainiosti, en ole oikeastaan ikinä voinut paremmin. Tämä kiikkulauta ei hievahda senttiäkään puolelta toiselle, sillä sen molemmissa päissä istuu saman verran demoneita. Kaikki nämä demonit ja antidemonit ylläpitävät henkistä ja fyysistä tasapainoani. Oman ajatuksenkulkuni voiman ja vastavoiman laki, näin luonnontieteellisesti puhuakseni. 

Knuut Sipilä

Kirjoittaja on Mansen kirkkain rokkitähti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.