Sällit on perustettu Jyri Siimeksen toimesta vuonna 2012. Ohjaajana toimii opettaja Jyri Siimes, ryhmän muut jäsenet ovat lukiolaisia ja heitä on tällä hetkellä noin 24 ohjaajan lisäksi.

Sällit toimii harrastusmielessä ja kokoontuu normaalisti kerran viikossa, yleensä tiistaisin. Esitysten aikaan harjoittelu on tiiviimpää.

Tampereen poikateatteri esitti sovituksen Hamletista vuonna 2013, jolloin järjestettiin myös ensimmäiset Poikateatterifestarit yhdessä Mikkelin poikateatterin kanssa, näytelmiä nähtiin yhden päivän aikana yhteensä kolme.

Vuosi 2014 oli esityksistä vapaa, mutta teatteri harjoitteli ahkerasti, niin kehonhallintaa, liikkumista kuin myös uutta näytelmää.

Vuonna 2015 valmistunut Lunastus – tarinoita väkivallasta oli improvisaation ja tositapahtumien pohjalta rakennettu näytelmä väkivaltaisen Mikan illasta. Poikateatteri esitti Lunastuksen pienelle koeyleisölle helmikuussa 2015. Lunastusta esitettiin pitkin kevättä ja osallistuimme sillä Ramppikuume nuorisoteatterifestivaalin katselmukseen, jossa se palkittiin taidokkaasta näyttelijäntyöstä ja rohkeasta muotokokeilusta. Lisäksi pääosan näyttelijä Santeri Matikainen sai kunniamaininnan roolistaan. Lunastus esitettiin myös Tampereen teatterikesän OFF-sarjassa.

Ramppikuume 2016 -nuorisoteatteritapahtumassa ensi-iltansa sai devising-menetelmällä luotu näytelmä Narkissos – Ekho  ja muita myyttejä. Tapahtumassa se palkittiin vahvasta fyysisestä yhdessä tekemisestä. Paavo Keski-Orvola sai kunniamaininnan suorituksestaan.

Vuoden 2016 syksyllä Sällit ottivat Kalevalat käteensä ja alkoivat työstää uutta esitystä, käyttäen jälleen devising-menetelmää. Näin sai alkunsa tämän päivän poikakoodia ja mieskuvaa tutkiva Kullervo. Ensimmäinen demoversio esitettiin harjoitustilassa keväällä 2017 ja virallisen ensi-iltansa Kullervo sai syksyllä 2017. Kevään 2018 Ramppikuumeeseen valittu Kullervo kahmi palkintoja sekä viralliselta raadilta että varjoraadilta tapahtuman parhaana esityksenä ja pääroolin esittäjä Arttu Aholan näyttelijäntyöllisten ansioiden johdosta. Yleisön suuren suosion saavuttanut esitys sai samana syksynä lisäesityksiä.

Kullervon angstisuuden ja lakonisuuden jälkiaallokossa ryhmä alkoi jo keväällä 2018 asettelemaan seuraavalle esitykselleen aivan erilaisia lähtökohtia kaikille utuisen lajityypin, komedian, kautta. Villeistä, omakohtaisista ja totaalisen sensuroimattomista kokemuksista alkoi muodostua Sällien historian häiriintynein ja eittämättä absurdein kokonaisuus: Pasit.

Sottiisi Fun Club toimii harrastusyhdistyksenä Tampereella tarjoten mielekästä vapaa-ajan toimintaa Pispalan Sottiisi-ketjun talkooväelle ja muille kansanperinnehenkisille. Sällit on Sottisi Fun Clubin tukema ryhmä. http://www.kansantanssi.net/sottiisi-fun-club/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.