Luulette päässeenne eroon minusta. On kulunut jo hetki siitä, kun viimeksi tapasimme. Joten rentoutukaa ja valmistautukaa taas kuuntelemaan Pleksisedän häröilyä.

Tämä vuosi on neljänteni Sälleissä. Olen nyt ollut enemmän vuosia poikateatterissa kuin mitä minulla on rintakarvoja. Mietin tätä jatkuvasti. Niin paljon että päätä särkee ja alkaa vituttaa. Sällit ovat olleet niin kauan mukanani, etten ole varma osaanko kuvitella elämää ilman heitä.

Ja hyvät ystäväni tämä ei välttämättä ole hyvä asia. Olen nykyään aivan eri piireissä kuin aiemmin, elän aivan eri elämää. Ne asiat, joita minulla on lukioikäisten poikien kanssa yhteistä vähenevät vuosi vuodelta. Vapaa-aikani tuntuu vähenevän vuosi vuodelta. Oman generaationi sällit vähenevät vuosi vuodelta. Mutta silti olen täällä.

20 on hassu ikä. Siinä ollaan just lakattu olemasta teinejä, mutta ollaan silti aivan liian nuoria ollakseen aikuisia. Ainoa asia mitä voin nyt tässä iässä varmuudella tehdä, on luulla tietäväni kaiken. Ja vaikka on helppo nälviä sieltä keski-iän elämänkokemukselliselta valtaistuimelta minua, aion ottaa kaiken ilon irti!

Mä tiedän kaiken teatterista. Oon lukenut ainakin 6 kirjaa aiheesta ja osaan siteerata useita teatterintekijöitä nimeltä, oon ollut ainakin 3 proggiksessa mukana ja käsikirjoittanut yhden kokonaisen näytelmän. Ohjannutkin olen jo 2 vuotta. Näytellyt 4. Neljä kokonaista vuotta Sälleissä.

Mä tiedän kaiken myös psykologiasta. Tiedän mikä on neuropeptidin ja synaptisen välittäjäaineen ero. Voin kertoa useammasta tavasta, jolla ihmiset käyttävät tarkkaavaisuutta ja purkaa miksi Treismanin teoria ryhmähavaitsemisesta ei ole modernin pseudotieteen mukaan validi. Osaan ulkoa kaikki eri mahdolliset muuttujat, osaan tehdä regressioanalyysiä ja faktorianalyysiä, laskea korrelaatiokertoimen, t arvon, p arvon, z arvon ja Chi suurreen. Osaan jopa selittää miksi se hyppii myeliinin yli?!?? Ja silti mulla ei oo aikuinen olo.

Mua on aina vaivannut elämässä, että kaikki kertovat mulle kuinka mun ikäiset käyttäytyy, enkä ole koskaan saanut itse kokeilla. Olen ikään kuin ollut aina liian tietoinen siitä mitä teen. Siihen jos mihin Sällit ovat aina auttaneet. Olen saanut harjoitella millaista on tehdä asioita miettimättä mitä teen. Olen saanut myös rauhassa tehdä niitä asioita joita ”ikäiseni pojat” tekevät. Puhua rivouksia, olla penetraatiokeskeinen, kokea dysmorphiaa sukukalleuksistani, puhua liian kovaa ja liian itsevarmasti, yrittää pokata kaikkea mikä liikkuu, itkeä pikkuasioista ja uskoa rakkauden kestävän ikuisesti. Olla naiivi ja nuori.

Mutta olenko pian enää nuori? Se saattaa kuulostaa hassulta teille, mutta se aidosti mietityttää minua. Tajuanko vain jossain kohtaa ”hups nyt tekee mieli olla ihmisiksi”. Vai onko se enemmän hidas muutos, ja tajuan vasta liian myöhään (30-vuotiaana ehkä) käyttäytyväni yhä kuin 17-vuotias. Koska kaikesta alussa mainitsemastani huolimatta, en halua olla vielä ihmisiksi. Minä päin vastoin näen ekstra vaivaa matkueessani joka päivä junalla treeneihin. Miksi kaiken logiikan vastaisesti koen sopivani yhä joukkoon.

Ajattelen pääsyyn olevan korona. Tuntuu kuin minulta olisi ryöstetty 2 vuotta nuoruudestani ja haluan ne takaisin. Olen jo pitkään ollut vailla oman generaationi sällejä. Tottunut siihen haikeaan tunteeseen ja oppinut painamaan eteenpäin siitä huolimatta. Myös olen oppinut sen faktan kauan sitten Sälleiltä, että kaikkien kanssa pärjää ja kaikista löytyy jotain yhteistä. Vaikka olisikin 5 vuotta ikäeroa. Ja mitä aikaan tulee niin, noh, jos rehellisiä ollaan. Minulla on sitä yhäkin aivan liikaa.

Joten tänne minä palasin, täällä minä olen ja tänne minä jään. Ainakin toistaiseksi. Olen oppinut olemaan ottamatta siitä liikaa stressiä. Vanhemmat veljet ovat minulle sanoneet, että sen sitten tietää, kun oma aika lähteä on. Ja juuri nyt minä olen juurikin oikeassa paikassa, juuri oikeaan aikaan.

Sälleissä.

-Aleksi ”Pleksi” Moisio

Kirjoittaja on rasvainen kääpiö
Peppi Saision kadonnut veli
Ja Sällivanhus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.