Ritari saapui kattovalojen himmeähkössä loisteessa toverinsa avuksi, toverinsa, jolla ei enää yksinkertaisesti ollut aikaa jäljellä kirjoittaa mahtipontista sanaa itse kaikista Pyhimpään: Sällien Blogiin. Hän otti raskaan taakan harteilleen ja yön pimeinä tunteina istui pöytänsä ääreen raapustamaan.

Ylin Äiti Jumala on siunannut luomakunnan lempilapsiaan monin lahjoin. Ritari veti kankaisen haarniskansa liepeiltä yhden näistä, pienen suorakulmaisen kapistuksen. Raskasta taakkaa kantava sankari syventyi tämän kummalliseen vekottimeen löytääkseen jotain, jotain, mikä olisi ritarirunon arvoista.

Yhdellä sormen liikkeellä aiemmin laitteen värikäs pinta vaihtoi muotoaan ensilumen valkoiseksi, jonka kauniille puhtaille hangille oli pudoteltu kirjaimia. Se oli aiempien aikojen viisaiden ajatuksia, lainauksia ja ideoita. Mitä tämän opuksen kätköistä saattaisi löytyäkään?

Pidempien tekstinpätkien ja puheenparsien joukosta erottui yksi omalla rivillään ollut sana: kahvikalja.

Kahvikalja.

Voisiko se olla elämän eliksiiri, jota seikkailijat ovat etsineet useiden sukupolvien ajan? Voisiko se antaa itseään nauttineelle tunteen kuolemattomuudesta, nuoruuden tai jopa ikuisen elämän? Tämä ei mystisistä kirjoituksista selvinnyt.

Miksei tämä ritarin pohjoinen kansa, juomamieltymyksistään tunnettuna, ollut vielä jalostanut tällaista jumalallista juomaa, jonka pelkkä hajukin saisi varmasti taivaat aukeamaan ja enkelkuorot veisaamaan sulovirttä? Vai liekö tuon juoman valmistus pahaisille kuolevaisille edes mahdollista. Tuo juoma, josta varmasti jokainen kylän nuori oppipoika ja kisälli hyötyisi, on vielä monien mysteerien verhoama.

Lumivalkea hohde muuttui yhdellä iskulla mustaksi peiliksi, kun väsynyt sankari päätti kömpiä vuoteeseensa unelmoimaan. Hänen mieltään vaivasivat lukuisien kysymysten kärrynpyörämäiset piirteet. Siunattaisiinko hänen suutaan koskaan tuolla juoksevalla kullanruskealla aarteella?

-Allu Mäntylä

”Kirjoittaja on sälleistä kooltaan kompaktein. Pitkillä automatkoilla tämä matkasälli mahtuu hyvin keskipenkille ja tarvittaessa myös hansikaslokeroon.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.