Lasken filosofiankirjan alas ja suuntaan keittiöön syödäkseni jotain, sekä kirjoittaakseni tämän blogin. Toisin kuin aamupalatarvikkeita blogi ideoita minulla on paljon, joten laitan kahvin keittymään ja annan itselleni sen verran aikaa aiheen valitsemiseen.

Korona, etätreenit ja Somessa käytävä keskustelu tasa-arvosta, naisten kohtaamasta väkivallasta ja ahdistelusta. Näitä olen itse pohtinut filosofian ylppäreihin lukiessa, ja vaikka missään nimessä kyseessä ei ole kolme yhtä vakavaa aihetta niin silti niistä kaikista herää eräänlainen turhautumisen tunne, miksi asiat eivät voisi olla paremmin?

Ja puhun nyt yleisesti ottaen siitä, että niin kauan kuin kaikilla ei ole taattuna ihmisoikeuksien toteutumista ja turvallisuuden tunnetta, niin asiat ei ole tarpeeksi hyvin. Itsellä tietenkin asiat ovat tällä saralla aika hyvin, koska olen valkoihoinen cis-sukupuolinen mies, jonka ainoa erityispiirre on huono tyylitaju ja homoseksuaalisuus. Olen aina välttänyt itseni lokeroimista, mutta ajan mittaan olen tajunnut, että se on etuoikeus ei valinta jonka saa tehdä vapaasti.

Ongelmana on miehet, ja “ei kaikki miehet” hokeminen ei ole rakentavaa keskustelua, voin kuitenkin näin nuorena miehenä sanoa, että asiasta on puhuttu esimerkiksi Sällien etätreeneissä. Ei tästä nyt enempää, koska jos totta puhutaan mä en tiedä olenko oikea ihminen asiasta puhumaan, tai ainakaan tuomaan mitään uutta keskusteluun.

Etätreenit vituttaa, koska vaikka fiilis on aina kiva ja mieleen muistuu aina hikiset treenit, joiden jälkeen suunnataan syömään porukalla, niin siinä on aina läsnä kaipuu. Kaipuu siihen miten asiat olivat, miten niiden toivoisi olevan. Itse olen aina ollut sosiaalinen ihmisvihaaja, eli näin käytännössä viihdyn ihmisten seurassa, mutta tiedostan lajimme mahdottomuuden ja typeryyden kaikessa sen kukoistuksessa. Olen kuitenkin ihminen, laumaeläin ja Sälli, jolla on ikävä treenejä joissa ei tarvinnut miettiä kuinka lähellä kaveriaan saa olla, treenejä joissa oltiin porukalla läsnä. 

Korona – painu helvettiin! En taida tähänkään keskusteluun mitään uutta tuoda, mutta ihan oikeesti ärsyttää. Nyt kahvikin on kylmä, vittu. Syytän koronaa tästäkin, koska on tässäkin sukupolvikokemus. Nähdään tulevaisuudessa, jossa mantereet palaa ja tulvii samaan aikaan. Maailmassa jossa tanssimme tiedon haudalla, koska jos nyt elämme tiedon jälkeistä aikaa, niin odotan nihilistiselle luonteelleni ominaisella huvittuneella välinpitämättömyydellä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

-Altti Kiuru

“Kirjoittaja on paljon mielipiteitä omaava kieliopiltaan heikko hörhö, joka ikävöi treenejä ja läsnäoloa.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.