Mikä tekee sankarin? Entäpä sankariteon? Sankaritarina kertoo sankaruudesta tai urhoollisista teoista; henkilö kohtaa ylivoimaisia haasteita ja vastoin kaikkia odotuksia selviytyy niistä, sankari. Sen sijaan minä en ole sankari, olen luovuttaja.

Pohjustetaanpa väitettä hiukan: 6.7.2020 astuin Panssariprikaatin porteista sisään täynnä intoa ja tarmoa, tulevana sankarina. “Pikkuhomma, dalskin sisään reserviupseerikouluun like never before, inttiin vuodeksi, muuta vaihtoehtoa ei ole”.

24.11.2020 astelin samaisista porteista ulos siviilivaatteissani, samalla kun moottorialiupseerikurssi 189:n muut oppilaat lähtivät 2 viikon metsäharjoitukseen. Miksi Vaihdoin sivariin: luovutin, jätin leikin kesken, petin Puolustusvoimat, läheiseni ja ennen kaikkea itseni, ei sitä sen suoremmin voi sanoa. Tiesin, että intti tulisi olemaan, varsinkin näin koronarajoitusten aikaan, henkisesti raskas keissi, se oli silti paljon pahempaa kuin oletukseni.

Lopussa tappelin itseni kanssa kuukauden päivät, joka ikinen päivä mietin: loppuuko tämä koskaan? Miten tästä ahdistuksesta pääsisi? Pystyn tähän, en pysty tähän, jaksan kyllä, en jaksa. Yritin olla vahva, mutta kun lomalla ollessani olin nähnyt 3 yötä putkeen painajaisia kasarmille paluusta, päätin että nyt riitti, tämä oli tässä. Osasin vihdoin luovuttaa ja asettaa henkisen terveyteni, joka oli jo pitkään syöksynyt kohti jatkuvaa apatiaa ja masennustilaa, ylpeyteni edelle. En sitten tiedä odotinko vain itseltäni liikoja, mennessäni asenteeni kuitenkin oli, että vähintään alikersantin natsat on saatava, lähdettyäni taskussani oli oppilaskorpraalin arvomerkki, kai voisi ajatella, että lähelle päästiin.

Kaikista huonoista kokemuksista huolimatta minulle jäi hyviäkin kokemuksia käteen: mukaan tarttui ainakin yksi uusi ystävä, kaunein näkemäni tähtitaivas, “hukkunut” maastolippis ja kasa hauskoja tarinoita. Loppupalvelus sivarissa tuonee omia kokemuksiaan ja sitten on kaikki “pakollinen” suoritettu ja voi aloittaa sen itse elämän.

-Ville “Porkka” Porkka

“Kirjoittaja on Porkan takana olevan miehen langettavan varjon takana oleva mies”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.