“There are three types of people: Those at the top, those at the bottom, and those who fall.” 

Jotkut teistä saattavat tunnistaa mistä tämä lainaus on ja ajattelin paljastaa sen niille, jotka eivät ole tietoisia, vasta lopussa. Tällöin saamme lainauksesta eniten irti, kun sitä ei pysty heti liittämään tiettyyn ajatusmaailmaan, lukitsemaan tiettyyn laatikkoon.

Mietitään yhdessä hetki mitä tämä lainaus tarkoittaa. Ketkä kolme kyseistä ihmisryhmää ovat kyseessä? Vai onko heitä kenties enemmänkin kuin kolme? Tätä kysymystä olen itse mietiskellyt aika paljon. Jos nyt ihan todenmukaisia ollaan, olen varmaan käyttänyt aikaa tämän lainauksen merkityksen ajattelemiseen, kuin itse leffan katsomiseen mistä tämä lainaus on.

Leffa, josta lainaus on antaa meille erittäin selkeän kuvan, että mitä tällä lainauksella tarkoitetaan. Sen merkitystä ei edes yritetä vähätellä, mutta mitä tästä teille tulee ihan ensimmäisenä mieleen? Suurinosa, minä mukaan lukien, yhdistää tämän tavalla tai toisella tietynlaiseen pyramidikompleksiin. On suurempia ja pienempiä ja sitten se kolmas mysteerinen tekijä mistä puhumme eniten. Tämä voidaan kuvainnollistaa monopolin tyyppisen pelin mielessä. On niitä keillä on paljon rahaa ja jotka omistavat paljon maata, “those at the top”. Sitten on niitä keillä ei ole paljon mitään, ei rahaa, ei omaisuutta, ei maata, eikä välttämättä edes paljon onnea elämässään, “those at the bottom”. Viimeisenä on “those who fall” eli he ketkä putoavat pelistä, ne jotka menevät konkurssiin, he joiden ajatukset kaappaavat vallan ja päättävät lopettaa kaiken.

Nämä ovat ne kolme ajatusmaailmaa jotka kyseisistä termeistä herää suurimmalle osalle, mutta harva, erittäin harva, enkä edes minäkään aluksi ajatellut, että olisi olemassa neljäskin ryhmä, jota ehto voisi koskettaa. Entäs ne ihmiset, jotka uhraavat itsensä suuremman hyvän puolesta. Nuo ketkä kokevat, että on tärkeämpää antaa muiden selviytyi, kuin itsensä. Nuo jotka päättävät itse tippua pohjalle, nostattaakseen muut ylös, “those who fall”.

Kyseinen lainaus, jonka alussa kerroin on espanjalaisesta, vuonna 2019 tuotetusta elokuvasta “El hoyo”, englanniksi “the platform”. Elokuva on raaka ja sisältää gorea, mutta on erittäin ajankohtainen, kuvastaen tosi raa’ alla, mutta todenmukaisella tavalla meidän yhteiskuntaa. Suosittelen lämmöllä. 

-Roope Keski-Korpela 

”Kirjoittaja on pitkän pohdinnan jälkeen

päättänyt pohtia asiaa vielä lisää

ja tähän sitä on päädytty”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.