Sällit ryhmänä, ovat kuin eräänlainen hivemind. Kollektiivinen yhdistetty tietoisuus, joka tervehtii omiaan hämäräperäisillä lausahduksilla. Hetkessä sällit voivat siirtyä pallon seuraamisesta rivissä ulisemiseen, tai ohjaajan kuuntelusta n. 15-minuutin, eli oikeastaan tunnin mittaiseen liike-improon.

Tässä tutkimuksessa huomasin, että ainoa menetelmä jolla voi jokseenkin objektiivisesti tutkia tällaista kollektiivista tietoisuutta on kenttätutkimus. Jotta sen voi ymmärtää, tulee itsekin liittyä joukkoon. Kaikki tästä eteenpäin on siis minun tartuntani jälkeistä tekstiä.

Sälleissä olen kohdannut suuria, pieniä, keskikokoisia, pitkiä, lyhyitä, keskikokoisia, leveitä, kapeita, keskikokoisia miehiä. Itse olen keskikokoinen keskipitkä kapea mies. Koolla ei kuitenkaan ole väliä. Usein sanotaan, että sen sijaan taidolla on, mutta taitoa ei voi oppia ilman harjoittelemista. Tästä syystä reeneissä ei taidollakaan ole väliä. Ainoa millä on väliä, on se, mitä tunnet sisimmässäsi. Sen ymmärtää, kun on sällien hivemindiin liittynyt. Pitäisikö vetää HyHaBu vai kenties pelkkä HyHaKa? Kysymyksiä jotka yksinkertaisuudessaan tarkoittavat, että haluaako reenien jälkeen mennä syömään hampurilaisen vai nauttimaan oluen. Molemmatkin käy.

Minä olen ihmeellinen olento, joka on muiden mukaan hyvä kaikessa. Itse en tällaiseen usko. Minä olen hyvä ehkä kahdessakymmenessä asiassa, sen kustannuksella etten tule olemaan loistava missään niistä. Se on fakta. Se tulee siitä, kun ei nuorempana osannut päättää, mitä haluaa harrastaa tai tehdä isona. Mitä yhteistä on faktalla ja lusikalla? Tai vaikka demokratialla ja kanankoivella? Ne ovat molemmat asioita. Maailma on asioita täynnä. Asiat ovat jänniä, eikä niitä tarvitse ottaa niin vakavasti. Kuten aiemmin mainitsinkin, vain yhdellä asialla on väliä. Se, mitä tunnet sisimmässäsi. Jos tutkit sisäistä olemustasi laajamittaisesti, ja löydät lopputuloksen. Lopputuloksen mihin? Se riippuu sinusta, mutta jos vastaus on että olet mies, niin tervetuloa messiin.

Ai tämän piti olla tutkimus? Vai niin. No… Hypoteesiani en tainnut edes mainita. En taida sitä enää edes muistaa. Ovatko sällit siis aivopesseet minut? Luultavasti. Haittaako se? Luultavasti ei.

-Tuukka Mäkinen

”Kirjoittajan asema epävirallisesti virallisesta myyntipäälliköstä on noussut epävirallisesti viralliseen nimikkeeseen myyntipäällikkö- ja rahastonhoitaja. Häntä voi myös kutsua nimikkeellä keittiöfilosofipsykologimuusikkokirjailija-näyttelijälaiskottelija.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.