Tämä on minun toinen blogiteksti minkä olen kirjoittanut Sälleistä. Viime tekstissäni kirjoitin miten sällit muuttivat elämäni ja miten pääsin meininkiin tosi nopeasti sisään. Viime vuonna tutustuin niin moneen huikeaan ihmiseen sällien kautta, ja tänä vuonna jokainen uusi sälli onkin jo parin treenikerran jälkeen tehnyt paljon uusia tuttavuuksia.

Haluaisin tässä tekstissä kuitenkin käsitellä sälliyden sisimpää mysteeristä olemusta. Ovatko sällit oikeasti vain teatteriporukka, vai onko sälliydellä jotain yliluonnollista mukana joukossa? No ei nyt oikeesti, mutta on tässä porukassa kyllä muutakin kuin päälle 25 hikistä poikaa. Heti ensimmäisen treenikerran jälkeen olen ollut koukussa, ja se ei ole pelkästään sen syy että rakastan teatteria. Olen kuullut muiltakin sälleiltä miten he odottavat aina innolla tiistain tulemista, jolloin voi päästää kaiken stressin menemään ja rentoutua oikein kunnolla. Itse samaistun tähän hyvin paljon, ja tälläkin hetkellä kun tätä blogia kirjoitan, odotan seuraavaa treenikertaa innoissani.

Sälleissä voi myös ilmaista itseään täysin vapaasti, tavalla millä hyvänsä. Ei tarvitse pelätä, että tuomittaisiin siitä ettei osaa tehdä jotain harjoitusta. Ei tarvitse pelätä että jäisi ryhmän ulkopuolelle jos tuntuu ettei halua tehdä jotain. Heti kun astuu jalallansa treenitilaan, tietää ilmapiiristä että kaikki hyväksytään. Tämä olikin minulle ehkä yksi tärkeimmistä piirteistä minkä huomasin, kun menin treeneihin ensimmäistä kertaa, ja jonka takia olen sen jälkeen ollut aktiivina melkein kaikessa mahdollisessa meiningissä. Kuten viime blogitekstin kirjoittaja totesi myös, onhan se mukavaa että saa estotta pyöriä ja möyriä kaikkien muiden möyrijöiden kanssa.

Sällit eivät oikeasti ole vain teatteriporukka. Usein kutsumme toisiamme veljiksi, sillä olemme treenien aikana kasvattaneet luottamusta toisiimme. Se on mennyt niin pitkälle asti, että vaikka ei olisi jotain ex-sälliä ikinä tavannutkaan, tietää että molemmilla on samat kokemukset takana, ja että voi häntäkin ylpeästi kutsua veljekseen. Vanhat sällit ovat myös hyvin paljon mukana kaikessa sällien puuhassa, vaikka ei välttämättä suoraan treeneihin tulekaan. Esimerkiksi ex-sälli Lassi, joka tuli meidän mc:ksi improkeikallemme Turusta asti. (Suuret kiitokset tästä)

Kiitos kaikesta menneestä sekä tulevasta!

-Tuukka Mäkinen
Kirjoittaja on teatteriryhmän epävirallisesti virallinen myyntipäällikkö, sekä monien turhien taitojen ammattilainen, esimerkiksi vesipisaran äänen luominen suulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.