Hyvät blogin lukijat

Sällit on jotain hienoa. Jos ette tiedä, sälleissä teemme teatteria. En kuvitellut ikinä teatterin tekemisen olevan niin hauskaa ja mieltä avartavaa, millaiseksi se on sälleissä osoittautunut. Sälleissä aina uuden toimintakauden alkaessa (kun koulut alkaa) aluksi ryhmäydymme tekemällä erilaisia harjoitteita yhdessä. Tämän jälkeen opiskelemme erilaisia näyttelemisen tekniikoita ja yritämme kiinnittää huomioita asioihin, jotka parantavat kokonaisvaltaista ilmaisua näyttämöllä. Ohjaajamme Jyri osaa paljon teatteriin liittyen ja hän on opettanut kehollisuuden olevan erittäin tärkeä tekijä teatteria tehdessä. Itsestäni on tullut paljon kokonaisvaltaisempi (amatööri)näyttelijä ja haluan harrastaa sitä juuri näin – tosissaan, muttei vakavissaan.

Viime kolmena viikkona meillä on ollut opiskelija Tampereen yliopistolta nimeltään Pyry pitämässä hahmoimprovisaatioon liittyviä perusteita. Käsittelemme ensimmäisellä viikolla improvisoitavan hahmon fysiikkaa, toisella viikolla äänenkäyttöä ja kolmannella hahmon asennetta. Kaikki paransivat improvisaatiotani paljon. Niistä sai myös apua muuhunkin hahmon rakentamiseen. Esimerkiksi uusi produktiomme Pasit on tulossa tänä keväänä ja minkä hahmon saankaan, nämä opit auttavat minua ilmaisemaan kyseistä hahmoa. Viime vuonna ohjaajamme Jyri joutui olemaan muissa töissä kahtena viikkona reeniemme aikaan. Silloin Marko tuli opettamaan meille tanssillista ilmaisua. Se oli hauskaa ja poikien kanssa emme ollut ihan parhaimpia tanssijoita, mutta se ei haitannut sällien ilmapiirissä. Mielestäni on hienoa, että Jyri järjestää meille muutakin opetusta hänen ohjauksensa ohella, vaikka siinä ei ole mitään valittamista.

Sällit on lukioaikana parhaita asioita, mitä minulle on tapahtunut. Se kertokoon siitä, miten paljon tämä toiminta minulle merkitsee. Kiitos lukijat, ja tulkaahan katsomaan Paseja, kun he ilmestyvät joskus näyttämölle.

-Oiva Saukkosaari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.