Tuukka tulee tuimaan tuulen voimalla nyt kertomaan teille vastauksen iänikuiseen kysymykseen ”kuka, mitä, hä?”. Kysymyksen asettelussa on ilmiselvä ns. Hegeliläinen ominaisuus. Hegelin filosofisen menetelmän mukaan kehitys on triadista, kolmitasoista. Fiksut teistä voi huomata, että käsittelyssä olevassa kysymyksessä on myös kolme osaa. Hegeliläisen dialektiikan osat nimitetään usein väärin teesiksi, antiteesiksi ja synteesiksi. Se ei ole hegeliläinen menetelmä. Se on Fichten keksimää diibadaabaa. Hegelin näkemys on paljon, PALJON parempi ja hienoluontoisempi. En selitä Hegelin näkemystä nyt, se olisi aivan liian työlästä tällaista pulmaa varten. Mainitsen vain, että Fichteä seuraavat ovat typeryksiä jotka eivät ymmärrä Hegelistä mitään.

’Kuka’ on dialektiikan ensimmäinen osa. Vääräuskoisten mukaan niin sanottu teesi. ’Mitä’ on taas toinen osa, antiteesi. Kun nämä yhdistyvät, tulee uskomattoman kaunis synteesi ’hä’. Yksinkertaisen majesteettinen tapa ilmaista hämmennystä tai pyytää tarkennusta. Kun ’kuka’ ja ’mitä’ ilmaisevat vain tietyn osan tarkennusta, ’hä’ toimii skeptikon unelmana. Se kyseenalaistaa kaikkea: elämää ja kuolemaa, olemista ja ei-olemista, ketä ja mitä.

Premissien ollessa kaikille selvät voin vihdoin vastata kysymykseen:
Minä, blogia ja niin siis minä teen blogia tässä nyt.

-Tuukka Mäkinen

”Jokainen mainittu filosofi on huomattavasti Tuukkaa älykkäämpi eikä Tuukan sanoja kannata uskoa tämän tekstin sisällä eikä myöskään ulkopuolella.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.