Heipsan, mä en tykkää pinaattikeitosta ja aattelin vähän puhua siitä. Pinaattikeitto on aivan kauheata, todennäköisesti helvetissä, hornanpannussa loitsittu vittusaatana, joka on vahingossa luiskahtanut meidän kuolevaisten keskuuteen. En ymmärrä mikä siinä padallisessa lemuavaa vihreää nestettä on oikein vikana. Aina kun lusikallisen sitä moskaa yritän kurkustani upottaa alas, tuppaa se nopeammin tulemaan ylös, kuin mitä aikaa kulutin sen kurkustani alas-saamiseen. Kaikki tää on varmasti kauheata ja olettehan tietenkin kanssani samaa mieltä, mutta siinä pisteessä mennään yli hilseen, kun joku päätti sekoittaa maailman huippulaadukkaimman kokkauksen ja ruuanlaiton ainesosan siihen moskaan. Puhummehan tietenkin kananmunasta. 

Kananmunat ovat meidän jokaisen hyvinvointivaltiossa elävän nuoren, vanhan ja kaikkien siinä välissä olevien melki jokapäiväinen elintarvike. Ja voi jumpe siitä kananmunasta voi tehdä vaikka ja mitä! Sitä voi paistaa, keittää, uppopaistaa, höyrystää, paistaa vain toiselta puolelta, käyttää raaka-aineena jokapäiväisessä ruuassamme tai jopa muodostaa päivän ateriamme tämän kaunokaisen ympärille. Kananmuna on ties kuinka monessa erilaisessa ruokakilpailussa raaka-aineen kohteena, koska siitä voi tehdä niin paljon kaikkea. Jännä juttu että yhdessäkään kilpailussa ei ole kukaan pinaattikeittoa arvostelijoille tarjonnut. 

Sitten kanssa tämä iänikuinen kamppailu siitä, että kumpi on parempaa? Pinaattikeitto vai hernekeitto. Sehän on ihan päivänselvä kysymys! Tuollaiseen makuasiaan ei yleensä ole selkeätä vastausta, mutta kun siinä hernekeitossa on yleensä jauhelihaa, mitä pinaattikeitossa ei ole koskaan. Ihan vaan se, että hernekeittoon on lisätty erillinen raaka-aine, joka ehostaa hernekeiton makua niin paljon enemmän, tekee hernekeitosta selkeän voittajan. 

Ja ihan oikeesti tämän lainaus “Hullu hullumpi yläaste” -sarjasta: “Pinaattikeitto maistuu munan kanssa.” Paskanmarjat! Pinaattikeitto ei maistu minkään kanssa. 

-Roope Keski-Korpela 

”Kirjoittaja on yksi Sällien uusista tulokkaista.

Hän ei pidä pinaattikeitosta.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.