Jokaisella ihmisellä on oletuksia. Oletukset tulevista päivistä, koenumeroista ja muista ihmisistä, minullakin on valtava määrä oletuksia, mutta myös minultakin oletetaan paljon. Jokainen ihminen on joutunut vastaamaan oletuksiin heistä. Oletukset lisäävät syitä tekoon ja voivat jopa pakottaa ihmisen tekemään asioita.

Tiedämme vallanmainiosti miltä tuntuu pettää oletuksia ja täyttämään niitä. Elämme joskus muiden oletuksien vuoksi ja muut taas elävät niiden takia. Jos kukaan ei olettaisi asioita, niin miksi kukaan tekisi mitään, miksi tehdä töitä, jos et oleta saamaan mitään vastineeksi.

Monesti on sanottu, että elämä ilman odotuksia on salaisuus vapauteen ja onnellisuuteen. Ajatus riippumattomuudesta on buddhalaisten suosima ja ehdottaa ihmisen olla olettamatta asioita muilta saavuttaakseen ikuisen onnellisuuden ja vapauden, mutta itse en voisi olla olettamatta asioita muilta ja itseltäni. Oletukseni itsestäni on minulle ainoa syy, miksi teen. Olen niin sanotusti vajonnut oletusten alle. Joka päivä vanhempani olettaa enemmän minulta. Kasvan älyttömän nopeaan tahtiin, kuin muut nuoret. Vastuuni ovat kasvaneet ja joudun itsenäistymään. Nykyään minulta oletetaan aina tekeväni parhaani ja mukautumaan muiden vuoksi.

Juuri tämän takia olen tykästynyt sälleihin. Sällit on minulle paikka tulla lepäämään, rauhoittumaan ja purkamaan alkuviikon huolia. Huomaan, ettei minulta oleteta käytöstä, joka olisi epäluonnollista minulle, vaan minut hyväksytään, kuin olen.

Tulen jatkamaan elämääni, kuin muut ihmiset ja koeviikon stressi ja oletukset vanhemmiltani hyviin numeroihin alkaa iskeä minua. Huomaan paljonko näen vaivaa, jotta voisin tyydyttää kaikkia läheisiäni. Jopa kirjottaessa minun blogia, huomaan miten yritän kirjoittaa “kuin sivistynyt yksilö” ja olla mokaamatta tai kirjoittamatta jotain hullua, josta minua arvioitaisiin.

-Alexis Suokas

”Kirjoittaja on kävelevä tyylimoka, jolla on fleece addiktio ja sällien uusi tulokas”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.